Het Beest van de Brabantse Wal

Het Verhaal
Wij vinden het bij Escape Roosendaal belangrijk dat je je kan inleven in het verhaal van de kamer. Daarom ga je niet alleen proberen om binnen een uur uit de kamer te ontsnappen, maar leer je ook stukje bij beetje wat voor gruwelijks zich heeft afgespeeld in de ruimte waarin je je bevindt. Totdat je uiteindelijk de verrassende waarheid achter een decennia oude mythe zal ontdekken. Als je snel genoeg bent tenminste…

Algemeen
“Het Beest van de Brabantse Wal” is een kamer waar logisch nadenken en goed zoeken hand in hand gaan. Het is geen fysieke escape room en je hoeft niet te speuren naar een speld in een hooiberg. Alles is, wanneer je goed oplet en de juiste verbanden weet te leggen, met goed denkwerk op te lossen.

Leeftijd
Deze escape room is niet echt een enge kamer, maar wel één met een wat luguber verhaal. Vandaar dat het voor jonge kinderen niet geschikt is. Wij raden in eerste instantie aan kids onder de 12 jaar niet deel te laten nemen. Maar uiteindelijk is het aan jullie zelf. We hebben ook 9-jarigen in de kamer gehad die het geweldig vonden. Wij zouden als tip willen geven om met het introfilmpje de proef op de som te nemen. Vind je het filmpje niet eng, dan zal de kamer zelf ook wel meevallen. Voor kinderen onder de 15 jaar geldt dat er ten minste één volwassen begeleider mee moet gaan per 2 kinderen.

Moeilijkheid
Het Beest van de Brabantse Wal is geen hele makkelijke escape room, maar wel een logische. Je zal geen vergezochte en onbegrijpelijke puzzels tegen komen. Als je echt goed bent, kan je dus ook een knappe eindtijd neerzetten. Daartegenover staat dat 40% van de bezoekers niet op tijd weet te ontsnappen. En van de 60% die wel ontsnapt, gaat het overgrote merendeel over de 50 minuten heen. Met enige regelmaat zijn er teams die tussen de 40 en 50 minuten klokken. En heel sporadisch weet een groep tussen de 30 en 40 minuten de kamer te verlaten. De snelste tijd tot nu toe, is precies 30 minuten.

Boeken
Wil je Het Beest van de Brabantse Wal boeken? Klik dan hier. Voor verdere info en ons boekingsaanvraag-formulier.